Voor een fit en actief hondenleven!

 

   

Bij Hond in Beweging geven wij ook hooper trainingen. Hoopers is een super leuke sport waarbij samenwerken door middel van stem- en lichaamsaanwijzingen de basis vormt. Doordat je tijdens de hooper trainingen vooral werkt met lichaamsaanwijzingen, wordt je als handler veel meer bewust van jouw eigen lichaamstaal. Dit bevordert het samenwerken en vergroot de binding tussen handler en hond enorm!

hoopers

Bij hoopers leer je jouw hond op afstand door een parcours heen te sturen. Het parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en gates (hekjes). Alle toestellen worden eerst apart aangeleerd waarbij de hond leert op afstand van de handler te werken.

Hoopers is zeer toegankelijk voor honden van alle rassen en leeftijden (vanaf 6 maanden). Ook voor de oudere honden en honden met een blessure* kan deze sport zeer geschikt zijn. Doordat er bij hoopers gebruik wordt gemaakt van toestellen die allemaal laag bij de grond staan en er geen gebruik wordt gemaakt van sprongen of iets dergelijks, is er bij de hoopersport vaak minimale fysieke belasting voor de hond. Wel vergt het door het op afstand werken veel denkwerk van de hond, waardoor het voor de hond ook een mentale uitdaging is.

Omdat je bij hoopers vooral de hond op afstand leert sturen en de handler niet meeloopt is deze sport ook zeer geschikt voor handlers met een fysieke beperking.

 

*Honden met een blessure kunnen alleen meedoen na overleg met de behandelend dierenarts/specialist /fysiotherapeut of chiropractor. De fysieke gezondheid van de hond staat altijd voorop!

 

Bij Hond in Beweging wordt er gewerkt volgens de positieve trainingsprincipes, er wordt niet gewerkt met correcties of dwang. Plezier voor hond en eigenaar staat voorop!

 

Groepslessen:

We werken altijd in kleine groepjes met max. 4 combinaties.

 

Privétrainingen:

Het is ook mogelijk om een privétraining te boeken bij Hond in Beweging. Heb jij een hond die het moeilijk vindt om in een groep te werken? Of wil je graag aan jou hooper vaardigheden werken, maar doe je dit liever niet in groepsverband? Dan zijn de privétrainingen zeker geschikt!

 

NOTE: Hond in Beweging heeft altijd het recht om u met uw hond door te verwijzen naar een fysiotherapeut/chiropractor of dierenarts wanneer deze twijfelt over de fysieke gesteldheid van uw hond.