Voor een fit en actief hondenleven!

 

   

Bij Hond in Beweging worden zowel groepslessen, privélessen als privé trainingen op maat gegeven. De fitnesslessen bij Hond in Beweging zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. Wel zijn er aparte puppy groepslessen, dit omdat fitness voor puppy’s een hele andere intensiteit kent dan fitness voor de volwassen hond. 

 

 Privé trainingen op maat:

De privé trainingen op maat zijn geschikt voor iedereen die zijn hond een goede basis fitheid wil geven maar ook zeker voor de eigenaren die een sport (gaan) beoefenen. Bij de privé trainingen op maat starten we met een intake, daarbij kijken we aan de hand van een aantal oefeningen naar de fysiek sterke punten en naar de fysieke punten die wat extra aandacht kunnen gebruiken. We bespreken de fysieke mogelijkheden, het doel waar je naar toe wilt werken en in welk tijdsbestek dit haalbaar is. Aan de hand van deze informatie en afhankelijk van het uiteindelijke doel wordt er door Hond in Beweging een trainingsschema op maat geleverd. De oefeningen kunnen vaak thuis of tijdens de wandeling uitgevoerd worden (hierbij is aanschaf van wat trainingsmaterialen soms nodig). Door middel van het insturen van filmpjes kijkt Hond in Beweging met jou mee hoe de oefeningen uitgevoerd worden en verzorgt ze van feedback. Tussentijds hebben we terugkom momenten(1 x p/2 weken) en evalueren we hoe de oefeningen zijn gegaan. Ook beoordeelt Hond in Beweging hoe jouw hond er fysiek voor staat op dat moment. En waar nodig wordt het schema verder bijgesteld en aangevuld.

Groepslessen:

Tijdens de groepslessen werken we in kleine groepjes en gaan we aan de slag met een aantal fitness oefeningen. Hierbij moet je denken aan balans en coördinatie oefeningen die de lenigheid en de coördinatieve vaardigheden van jouw hond verbeteren. Tijdens de lessen leer je waarbij je welke oefeningen kunt inzetten, thuis, of zelfs tijdens je wandeling. De groepslessen zijn geschikt voor alle leeftijden. Wel zijn er aparte puppy groepen, omdat fitness voor puppy’s een heel andere intensiteit kent dan fitness voor volwassen honden.

 

Privélessen:fitness balans

Geschikt voor alle honden. Train je liever niet in een groep, heb je een hond die moeite heeft om in een groep te werken of kun je wel wat begeleiding gebruiken bij de balans en coördinatie oefeningen voor jouw pup/puber? Dan zijn de privélessen ook los in te plannen. We werken niet met een compleet schema maar kijken naar wat jouw hond nodig heeft op dat moment. Denk hierbij aan lenigheidsoefeningen voor jouw senior, balans en coördinatie oefeningen voor jouw puber die een groeispurt doormaakt of oefeningen om de zintuigen van jouw pup te prikkelen. Het is wel van belang dat je met de oefeningen thuis aan de slag gaat om zo het gewenste effect te van de oefeningen te verkrijgen. Wil je met jouw hond echt naar een doel toewerken, bijv. voorbereiden op een sport of jouw hond een goede basisconditie geven, dan zijn de privélessen niet voldoende en is de privétraining op maat meer geschikt.

 

Bij Hond in Beweging wordt er gewerkt volgens de positieve trainingsprincipes, er wordt niet gewerkt met correcties of dwang. Plezier voor Hond en eigenaar staat voorop!

 

 NOTE: Hond in Beweging heeft altijd het recht om u met uw hond door te verwijzen naar een fysiotherapeut/chiropractor of dierenarts wanneer deze twijfelt over de fysieke gesteldheid van uw hond.